Ski škola

Osnovne informacije o našoj ski školi

Budućnost je pred nama, pišimo je zajedno...

Nemojte se pitati zašto naši mladi skijaši postaju najbolji u svojim kategorijama. Škola skijanja Ski kluba Bjelašnica već je nadaleko postala poznata prema svojim rezultatima. Najbolji u Cicibanima, najbolje u Cicibankama u BiH mogli su da se izrode samo u sportskim sredinama kakva je naša.

Nas krasi drugarstvo, homogenost i upornost. Nas krase rezultati.

Mi možemo i mi hoćemo biti samo najbolji. Djeco, ako želite postati dio pobjedničkog tima Ski kluba Bjelašnice ne okljevajte. Zamolite roditelje da utipkaju na svoj telefon 061 544 494 ili 033/650-386 i dobiju sve potrebne informacije.

Mi kao i Vi, znamo šta hoćemo i koliko možemo.

Cijene i prevoz

I ove sezone Ski klub Bjelašnica na insistiranje brojnih roditelja realizuje mnogima dobro znanu školu skijanja.

Školu smo predvidjeli u mjesecu januaru/siječnju 2013. godine kada većina mališana odlazi na zimski raspust – kaže Zijo, sekretar kluba – Idemo u četiri smjene. Polaznici su podijeljeni u dvije grupe: početnu i naprednu. Obezbjedili smo certificirane instruktore koji će raditi po grupama (5-10 polaznika u grupi)...

Prijevoz polaznika škole skijanja obezbjedit će Ski klub Bjelašnica u svojim komfornim kombi bus vozilima...

Na vidno označenim mjestima a prema dogovoru kombi busovi će kretati sa stajališta ispred Muzeja i kretati se rutom: Sarajevo - Bjelašnica - Sarajevo... Svi polasci su u 8 sati a povratci se planiraju u 15 sati.

Ski klub Bjelašnica za polaznike škole obezbijedit će sendvič i čaj u jednom od hotela na Bjelašnici, a svi polaznici dobit će diplome o završenoj školi skijanja, dok će najboljim stručni tim ponudit nastavak treninga u odabranom takmičarskom pogonu.

Svaki polaznik, bio početnik ili pohađao napredni kurs, mora imati svoju skijašku opremu uz obavezno nošenje kacige – nastavlja Zijo Okanović i dodaje - Oprema (skije, štapovi) polaznika bit će smještena u prostorijama skijašnice Ski kluba . Cijene su već utvrđene i iznose: